חודש אייר- "אני ה' רופאך"- גשם באייר
-
לפי המודלים השונים, כנראה שבשבוע וחצי הקרובים אנו עשויים לראות פה ושם גשם. לא משהו בסגנון מה שהיה בפסח, אבל משהו כנראה כן יהיה. אבל בשביל הסגולה הידועה בחודש אייר לא צריך כמויות גשם גדולות ולא מערכות גשם ממושכות, אלא גשם שיכול לרדת לנו לתוך הפה- וזהו.
אז בואו נראה מה יהיה בסוף, ובנתיים לכו ותתאמנו על פתיחת פה לקליטת טיפות גשם. מי לא צריך רפואה באיזה דבר שהוא ? רק שיבוא. (ואם יבוא בגדול יותר, אז תהיה רפואה גם לפורום ששקע בתרדמת...).
-
מקור הדברים הוא בספר "נופת צופים" לרבי פנחס מקוריץ.
והנה מדברי רבי פנחס מקוריץ מתבאר שתוקף הסגולה הוא במשך כל ימי ספירת העומר. וכן בגמרא במסכת שבת (דף קמ"ז ע"ב) מובא: אמר שמואל: כולהו שקייני [משקי הרפואה], מדיבחא [מפסח] ועד עצרתא [שבועות] מעלו לרפואה. מבואר שענייני הרפואה מועילים ביותר בימים שבין פסח לעצרת. אבל בחידושי החת"ס (שם) כתב דהיינו חודש אייר, ונרמז בפסוק "כי אני ה' רופאך".
גדולי המקובלים כתבו בשם מרן הרב יצחק כדורי זצ"ל: "סגולה לרפואה, לשתות מי גשמים היורדים בחודש אייר, וזו הרפואה הגדולה ביותר בעולם. וכך נהג רבינו בעצמו".
-
אם אני שר הבריאות, אני קופץ על הידיעה הזאת כמוצא שלל רב, ומוציא מיד לפרסום את המודעה הבאה
-
וכמו שאני מכיר את הציבור שלנו, כבר יהיה מי שיקפוץ על המציאה בשביל לעשות קופה. "עלה ערבה חבוטה ב- 10 ש"ח בלבד, סגולה לשמירה"- מוכר? אז למה שלא יהיה מי שיעשה גם את הדבר הבא?
-
החלטתם ללכת על הסגולה ? תחשבו איפה לעשות אותה...
זוכרים את הפוסט לפני כשלושה חודשים על הפטרת פרשת כי תישא. (קישור מצורף https://weather-forum.co.il/topic/2330/הפטרת-פרשת-כי-תשא-עצירת-גשמים-מידת-הדין-או-שמא-מידת-הרחמים-תוכן-תורני/2?_=1745855713050#). בסוף אותו פוסט הבאנו את דברי החתם סופר שכתב שכידוע שהגשמים מתהווים בטבע כתוצאה מהאדים וההבל (לחות) העולים מן הארץ, וגם מהבל פיהם של אנשי העולם. אומנם ההבל היוצא מפיהם של האנשים הוא שולי למדי, ועיקר הגשם מגיע מההבל המגיע ממימי הים, אבל מ"מ יש איזה אחוזון קטנטן שמגיע גם מההבל המגיע מהארץ מהבל פיהם של האנשים. וכותב החתם סופר, וז"ל: "והיות כן, החוש והשכל יעיד כי אם בני אדם וההבל והאדים העולים מהם הוא מהבל פה דובר נבלה ולשון הרע ורכילות, הגשמים המתאוים מזה המה מלוכלכים מזוהמת קליפת עוונות ופשעים ההמה, והמאכלים המתאווים מזה מטמאים אוכליהם ביתר שאת באופן שיהיה הבל פיהם של שנה הבאה רע יותר משל אשתקד, ועל ידי זה גשמי שנה הבאה ותבואתה רע וגורם טומאה ומרי יותר ומגדל אנשים רעים וחטאים יותר, ושוב יעשו האנשים את הגשמים רע יותר בשנה השלישית מבשניה, וכן לעולם חוזר חלילה עד שחס וחלילה כל כך מושרשים בחטא וטומאה עד כי אין תרופה למכתם חלילה''.
אז אם הזדמנתם לדוגמא לרחוב קפלן בת''א ובדיוק יורד גשם, תחשבו פעמיים אם כדאי שהגשם ירד לכם לתוך הפה, כי אתם עלולים לגלות פתאום שמשהו זז לכם במוח, כך שאולי רפואת הגוף תהיה, אבל תצטרכו לאחר מכן משהו דחוף לרפואת הנפש.
-
מפת איזורי חלוקת התרופה (יתכנו כמובן שינויים במיקום ובעיתוי ובכמות).
-
ז'ק יש לך כמות משנים עברו אולי?
(אם לא ירד גשם כמובן)
וכמה עולה משלוח לבית שמש? -
פינקי נפלת על האדם הלא נכון. בכל מקרה, אם בעז''ה ירד גשם, אז מד הגשם שלי עתיד לאגור בתוכו את הנוזל היקר, ואז נחשוב מה עושים הלאה.
(דרך אגב, שאלה שלא קשורה לפורום אבל מאוד מסקרנת אותי, האם אתה מצאצאי בעל התניא זי''ע ? כמובן שאתה יכול להתעלם מהשאלה).
-
פוסט זה נמחק! -
פינקי אם ככה אני צריך להתחיל להתייחס אליך ביתר כבוד.
-
פוסט זה נמחק!