ניווט

• הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • פוסטים אחרונים
    • מכ"ם
    • הכנרת
    • פופולרי
    • קישורים
      • מדריך לניתוח מפות המודלים
      • אנסמבל EC , GFS , ICON
      • השוואת מודלים
      • אנומליה 850 מיליבר EC
      • מערכת
      • UKMO- טמפ, עננות ,משקעים, לחות
      • איסי 8 ק"מ
      • איסי מפורט
      • GFS FV16
      • טמפ במפלסים שונים -GFS ירושלים
      • טמפ' במפלסים שונים gfs חיפה
      • gfs אתר צרפתי
      • מפות מפורטות: איסי, אייקון, קוסמו
      • תחזית גובה שלג באירופה רוסיה וישראל
      • תחזית עומק השלג בישראל
      • גובה שלג בכל העולם
      • תחזית עונתית לירושלים
      • תחזיות אל ניניו

התחזית העונתית - הערכת מצב

תוכן גולשים
    9
    14
    248
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ביתר ירושמיים
      ביתר ירושמיים 🏂 גולש סקי ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ נערך לאחרונה על ידי

הנה במקום לסכם בסוף עונה, לנסות לשכנע את הציבור במה שקרה או לא קרה. עדיף בהרבה לעמוד בשלב התרחשות והציבור ישכנע את עצמו.
      הנה שלושה שרבים פופוליסטים שהיו לנו בחודש מרץ. בשנים הראשונים לא חצתה ירושלים אל סף ה 30 מע"צ, בשלישי שהיה חמור מכולם הגענו אל 30.1, נו באמת...
      בשלושת השרבים של חודש אפריל, השנים הראשונים (שהיו לפני פסח) היו ממש לא משמעותיים, וכולם כולל כולם היו קצרים מאוד ובנוסף ספחו אליהם הצללת עננות טבעית מסיבית, שהשכיחה מהישראלים מה זה בכלל שרב.
      במאי קבלנו אמנם שרב משמעותי (בשבת שעברה), אך גם הוא היה בודד, ליום אחד משמעותי בלבד. יתר הזמן, האביב היה לגמרי אביבי.
      אמנם, נכון לנו עוד שרב (מחר ב'), אך גם הוא כקודמיו לא צפוי להגזים וכמותם גם להיות קצר מועד.
      המשך הטווח נראה משהו בסגנון שנצטרך הרבה דמיון חזק בכדי להבין שזה בעצם קיץ ישראלי. האפיק הפרסי בדרך, וכשהוא מגיע שרב כבר כמעט לא בא בחשבון.
      נפגש בסוף העונה.

ז'ק אדיב 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
      • ז'ק
        ז'ק ינוקא🍼🍼 ז'קן השבט🧙‍♂️ ✅מאושר 👑 מלך ההימורים ❄️ משקיען @ביתר ירושמיים נערך לאחרונה על ידי ז'ק

ביתר ירושמיים אכן, עד עתה מזג האוויר כאן בגוש דן נוח להפליא. חוץ מכמה שרבים שהיו לנו השנה שבאו לביקור של כמה שעות כל פעם, בס"ה בשאר הזמן מזה"א נוח, כאשר גם השרבים היו מלווים ביובש רב ובכיסוי עננות, כך שלא היו מורגשים כ"כ, בודאי למי שהיה במקום סגור ומוצל שם לא הורגש השרב כלל אפילו בשבת לפני שבוע, אז טיפסו הטמפרטורות לסביבות ה- 40 מעלות (ולפי טענת החברים פה 41- 42). כנראה השנה כבר לא תראו פוסט על "הים החם". לכל היותר אולי פוסט על "הכנרת המתרוקנת", שגם היא מתרוקנת לעת עתה בקצב נמוך מהרגיל בהתחשב בתנאי הספיקה המאוד נמוכים של הנחלים הזורמים לכנרת- קצב ספיקה שאופייני לסוף הקיץ.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אדיב
          אדיב ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ 💖 תומך בפורום @ביתר ירושמיים נערך לאחרונה על ידי

ביתר ירושמיים אם החורף לא משמעותי הקיץ גם צריך ליישר את עצמו עם הקו הזה.

ועשיו שאלה, אם הים לא מתחמם כבכל שנה, האם יש סיכוי לחורף הבא שיהיה קר יותר?
          או אולי הפוך, בגלל שהקיץ לא מספיק חם, החורף אף הוא יהיה חלש?

תן לאופטימיים קצת...

ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • ג
            גלילאו גליליי 🌩️מבין במודלים🌩️ 💖 תומך בפורום ❄️ משקיען ינוקא🍼🍼 ✅מאושר @אדיב נערך לאחרונה על ידי

אדיב הים החם לא משנה כ"כ לטמפרטורות של החורף* אלא יותר משנה לעננות של החורף ולמשקעים שאנו מייצרים אצלנו במילים אחרות כשהים חם יש יותר משקעים בתחילת החורף
            *חוץ ממישור החוף שכל עוד המים קרים יחסית נעים שם ואז שהם מתחמים גם עולה הלחות ופשוט נהיה נורא וכן לוקח למים זמן להתקרר עד אמצע החורף ואז עוד נשאר שם חום איימים
            אבל שנה שעברה אמרו שלפי החום של המים החורף האחרון אמור להיות עמוס במשקעים מה שלצערינו לא כ"כ התגשם

אחוות השלג בדימוס!

אדיב E 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • אדיב
              אדיב ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ 💖 תומך בפורום @גלילאו גליליי נערך לאחרונה על ידי

גלילאו גליליי בסופת השלגים בדצמבר 2013 הגיעו החזאים למסקנה שחומו של הים אינו משפיע על רום השלג, עד אז סברו שכל עוד הים חם השלג אינו יכול לרדת במקומות נמוכים מידי.
              אחד הטעויות שגרמו להפתעות אז.

חשבתי אולי יש עדיין כן משהו על החורף שחומו של הים משפיע עליו.

גשם עד בלי די תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • א
                איש השלגים ❄️ משקיען 💖 תומך בפורום 🥉מקום 3 - תחרות📷❄️ נערך לאחרונה על ידי

ואני רוצה לבוא ולהגיד כאן את מה שצווחתי גם בכל מהלך החורף
                מוקדם מידי לדעת מה אופיו של הקיץ שלפנינו יתכן שהוא יהיה רותח ומפוצץ בשרבים, יתכן שישברו שיאים, ויתכן גם שלא.
                כל מי שמתיימר לחזות עכשיו עד סופו של הקיץ אין זה אלא בגדר נבואה. (וידוע למי נתנה הנבואה...)
                וכעת הזמן לסגור פינות עם כל מי שטען שאני אופטימי חסר תקנה (לתשומת לב ז'ק ) כשאמרתי בתחילת כסלו שמוקדם לקבוע כי מדובר בשנה שחונה...
                הנה גם עכשיו שהאופטימיות גורמת לי לקוות ואולי להאמין שיהיה לנו קיץ אביבי ונעים... אני נשאר ריאלי ואומר שאי אפשר לדעת....

מאור גליל העליון E 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                • גשם עד בלי די
                  גשם עד בלי די ❄️ משקיען מפקח הודעות @אדיב נערך לאחרונה על ידי

אדיב טמפרטורת הים כן השפיע על גובה השלג בסערה ההיא, פשוט אם לא היה ים חם אז רום השלג היה יותר נמוך

אני זה לא מרשמלו

מודלים אני רואה בmeteologix

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • מאור גליל העליון
                    מאור גליל העליון @איש השלגים נערך לאחרונה על ידי

איש השלגים אמר בהתחזית העונתית - הערכת מצב:

ואני רוצה לבוא ולהגיד כאן את מה שצווחתי גם בכל מהלך החורף
                    מוקדם מידי לדעת מה אופיו של הקיץ שלפנינו יתכן שהוא יהיה רותח ומפוצץ בשרבים, יתכן שישברו שיאים, ויתכן גם שלא.
                    כל מי שמתיימר לחזות עכשיו עד סופו של הקיץ אין זה אלא בגדר נבואה. (וידוע למי נתנה הנבואה...)
                    וכעת הזמן לסגור פינות עם כל מי שטען שאני אופטימי חסר תקנה (לתשומת לב ז'ק ) כשאמרתי בתחילת כסלו שמוקדם לקבוע כי מדובר בשנה שחונה...
                    הנה גם עכשיו שהאופטימיות גורמת לי לקוות ואולי להאמין שיהיה לנו קיץ אביבי ונעים... אני נשאר ריאלי ואומר שאי אפשר לדעת....

ג"א מצטרף להנ"ל
                    @מאור גליל העליון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • E
                      efrat32 @גלילאו גליליי נערך לאחרונה על ידי

גלילאו גליליי לא זכור לי שהיה חום אימים עד ינואר ? עד אוקטובר אולי ינואר הגזמה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • E
                        efrat32 @איש השלגים נערך לאחרונה על ידי

איש השלגים אני איתך באותה דעה חושבת אותו דבר הכל פתוח

• ביתר ירושמיים
                          ביתר ירושמיים 🏂 גולש סקי ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ נערך לאחרונה על ידי

לידידי היקרים להלן כמה תגובות:
                          1 אדיב@ הקיץ אכן מיישר קו אם דינמיקת החורף וזאת הייתה בדיוק התחזית העונתית.
                          2 שוב תגובה ל אדיב@ הים עוד לא אמר את מילתו האחרונה, אל תמהר להסיק מסקנות. אגב בהערה זהירה אומר כי הים לא צפוי לשבור שיאים במהלך העונה וכי לא נראית כרגע התחממות משמעותית מדי מעבר לממוצע.
                          3 ושוב ל אדיב@ להערכתי החורף הבא צפון בחובו יותר מסיבה אחת לאופטימיות, לא אפרט כעת.
                          4 גלילאו גליליי@ הייתי מזדה אתך בהקשר לים החם וטמפרטורת החורף. כראיה לכך תוכל גם כן לראות את מה שכתבתי בסוף הקיץ שעבר בתחזית העונתית לחורף תשפ"ה כתגובה לידידנו ז'ק@ שנחלק עלי. תשפוט ההיסטוריה משפט צדק...
                          5 לידידי משכבר הימים איש השלגים@ ולכל אלו שהסכימו איתו. אתה ריאלי בהחלט אך ייתכן קצת יותר מדי. אף אחד לא באמת נותן תחזיות לטווחים שכאלו, כולם מדברים בהערכות.
                          ריאלי הוא לא כזה שלא נותן הערכות, ריאלי הוא מי שלא מתפתה לבנות עליהם בניינים.

אדיב א 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                          • אדיב
                            אדיב ❄️ משקיען 🌩️מבין במודלים🌩️ 💖 תומך בפורום @ביתר ירושמיים נערך לאחרונה על ידי

ביתר ירושמיים אמר בהתחזית העונתית - הערכת מצב:

להערכתי החורף הבא צפון בחובו יותר מסיבה אחת לאופטימיות, לא אפרט כעת.

🎆 ✨ 🎉 🎊 🎆 🎇 🎉 🎉 🎉

בואו לחגוג!

א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • א
                              איש השלגים ❄️ משקיען 💖 תומך בפורום 🥉מקום 3 - תחרות📷❄️ @אדיב נערך לאחרונה על ידי

אדיב אמר בהתחזית העונתית - הערכת מצב:

🎆 ✨ 🎉 🎊 🎆 🎇 🎉 🎉 🎉

בואו לחגוג!

אולי אפשר כבר להחזיר את הרקע של השלג....

• א
                                איש השלגים ❄️ משקיען 💖 תומך בפורום 🥉מקום 3 - תחרות📷❄️ @ביתר ירושמיים נערך לאחרונה על ידי

5 לידידי משכבר הימים איש השלגים@ ולכל אלו שהסכימו איתו. אתה ריאלי בהחלט אך ייתכן קצת יותר מדי. אף אחד לא באמת נותן תחזיות לטווחים שכאלו, כולם מדברים בהערכות.
                                ריאלי הוא לא כזה שלא נותן הערכות, ריאלי הוא מי שלא מתפתה לבנות עליהם בניינים.

נשמע מפתיע מאוד לשמוע ממך נבואה לחורף הבא...
                                אני גם חושב שיהיו הפתעות, מכמה סיבות.
                                ואני דווקא כן אפרט כעת.
                                א. כי מה אכפת לי להגיד, למה יהיה מישהו שיזכור עוד שנה מה אמרתי, וידפוק לי חשבונית?
                                ב. כי אני אופטימי מטבעי.
                                ג. סטטיסטיקה! הלא בידוע שכבר ג' שנים לא ירדו שלגים, וע''פ הסטטיסטיקה זה אמור להגיע... בנוסף מן הסתם אחרי שנה שחונה הסטטיסטיקה נותנת שתהיה שנה ברוכה (כי מה שהיה זה דבר נדיר ולא מסתבר שיקרה שנה אחרי שנה.
                                ד. כי חלמתי בחלום
                                ה. כי יש לי רוח הקודש...
                                לסיכום: זה רמת הטיעונים שנותני הנבואות מסתמכים עליהם, אין שום דבר מעבר לזה
                                אני מבין שהקיץ קצת משעמם לכם, אבל תשתדלו להשאיר הודעות עם טעם, לא להפריח נבואות...

• פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון

לשיתופי פעולה: aklimus.org.il@gmail.com