חידון הקיץ הגדול- חידה מס' 42
-
איזה מושג מסתתר מאחורי התמונה הבאה?
(נא לכתוב את המושג העברי והלועזי)להזכיר- אין לענות בשום אופן את התשובה במסגרת הפוסט אלא רק באמצעות הקישורים המצורפים בתחתית התמונה!
תשובות יתקבלו עד יום מוצש''ק א' מנחם אב בשעה 12 בלילה.
מכיון שאין דרך לדעת את זהות השולח של התשובה, לא לשכוח לצרף לתשובה את שם המשתמש בפורום !
-
ז'ק
-
ז'ק
-
עניתי טוב?
-
אוהב שלג לא ישבע- אכן סדרת החידות האחרונה היא פשוטה לכאורה, אך תתפלא לשמוע שלמרות הכל, אצל חלק מהמשתתפים התשובות המדויקות לא הגיעו מיד אלא רק לאחר כמה נסיונות והכוונה שהם קבלו ממני. ולידיעתך- גם תשובתך על החידה הזאת- החלק העברי של התשובה אינו מושלם וצריך להוסיף בו משהו.
-
סורוצקין כנ''ל כמו שכתבתי לאוהב שלג לא ישבע- בחלק העברי של המושג יש להוסיף עוד משהו.
-
עכשיו?
-
סורוצקין
, ואתה בודאי מבין מדוע התוספת של המילה הזאת מאוד חשובה. המילה שכתבת בתשובה הראשונה היא מאוד כללית, ולא מתארת בפרטות את המושג/ תופעה בה אנו עוסקים, ולכן המילה הנוספת היתה קריטית.
-
ברור
-
ז'ק איך התשובה שלי?
-
-
אגב החידה- הרעיון לחידה הנוכחית נולד אגב מייל ששלח לי ידידינו ברוך הכישרונות ביתר ירושמיים , שם הוא הזכיר לי פוסט מורחב שפירסמתי כאן בתקופה הזאת לפני כשנה, והוא הציע לציין זאת שוב בפורום. אז אולי בסיום החידה הזאת אני אעשה קישור לאותו פוסט מלפני שנה. ובנתיים- מחכה חידה עם רעיון מבית היוצר של ידידינו המוכשר ביתר ירושמיים , שכנראה תתפרסם בקרוב עם ניקוד מוגדל.
-
-
אוהב שלג לא ישבע המושג הלועזי והמושג העברי תואמים? המושג הלועזי שכתבת (שהוא נכון) אינו בדיוק למושג שכתבת בעברית. וכפי שציינתי לעיל, המושג העברי כולל שתי מילים.
-
ז'ק עניתי נכון?
-
איש השלגים כן, אבל רק חצי תשובה, מה עם השם הלועזי?