נורווגיה קוראת לכם
-
זוכרים את הצבא של נמרים מנייר? קבלו אותו בהמחשה ויזואלית - אקטואלית.
על פי ניתוח השמ"ט, הקיץ של שנת 2025 עתיד היה לשבור שיאים, לא על פי התחזית העונתית של ביתר ירושמיים.
אם באירופה נמדדו השנה 47 מע"צ במערב היבשת (ספרד) וכ 50 מע"צ (!!!) במזרחה (טורקיה), יצאנו לבדוק מה בדיוק קורה לנו, אצלינו בישראל הקטנה והלוהטת.
הנה לכם:
גל החום המשמעותי ביותר של הקיץ הגיע היום (א') אל שיאו, החום מורגש בהחלט אך טמפרטורת המקסימום לא חצתה אל מעבר ל 35.5 מע"צ.
כך נראה לו גל חום?!
תגידו אתם.
חברים נורווגיה קוראת לכם.
נפגש התחזית לעונת החורף.️
נ.ב. אפרופו הנושא המדובר, אבקש לציין את טמפרטורת הים. תוכלו לקרוא את תגובתי לידידנו אדיב (תגובה מס' 2) בהמשך השרשור בקישור המצורף.- צאו לבדוק אותי.
-
ביתר ירושמיים אותי אתה לא צריך לשכנע, אני כבר חסיד מושבע של תחזיותיך....
-
אותי עדיין כן צריך לשכנע,
ובפרט שהייתי פעם חסיד של איזה חזאי, ובשנתיים האחרונות אמונתי בו התערערה... ואני לא רוצה לפתוח שוב את הנושא,אשמח מאוד - אם אכן ביתר ירושמיים הוא מומחה על בחיזוי העתיד כולל תחזיות לטווח רחוק - שיואיל בטובו לפשט את התחזיות,
ואסביר, אני אכן רואה שהוא צדק בתחזיתו שהקיץ לא ישבור איזה שיאים אדירים של חום,
אבל הייתי הרבה יותר שמח אם הוא היה מפרט יותר,
לדוג, לקראת הקיץ לכתוב שחודשים מאי-יוני יהיו רגילים לעונה, חודש יולי יהיה עד לקראת סופו גכ ממוצע לעונה/קצת גבוה לעונה ובסוף החודש יהיה האירוע הקייצי הראשון,לא צריך שהוא יפרט כ"כ חזק, אך גם לא לכתוב שהחורף הבא יהיה שונה מהרגיל..... כי כל חורף הוא שונה מהרגיל...
מתנצל על הסגנון, אך כעת זו הייתה הפעם הראשונה שאני מתעמק בתחזיותיו - לאור החידון של ז'ק ....
-
אוהב שלג לא ישבע אני התלהבתי מהאופטימיות שלו.
זה מה שקנה אותי ואני לא שואל יותר מידי שאלות.נמתין לחורף הבא ונראה...
(למי שלא יודע כבר התחיל התחזית לחורף הבא באשכול הנזכר) -
ביתר ירושמיים אוגוסט- ספטמבר עדיין לפנינו. בשנים שעברו דוקא בספטמבר היו גלי חום קיצוניים. אז זה לא נגמר עד שזה לא נגמר. ניפגש בסוף אוקטובר.
-
ז'ק אשריך! אתה לא מתייאש מהקיץ!
-
אדיב אני מקווה מאוד להיות עסוק כל הקיץ בחידות ובמסיבות יום הולדת (עוד מעט שלגיה חוגגת יום הולדת ראשון) וכן בדיווחים על גשם קייצי שאולי יירד, ולא לעסוק בפוסטים של ''כחום היום''. אז אני תולה תקוות שהקיץ ימשיך לשעמם אותנו בכל הקשור לחום, רק שאני לוקח בחשבון שקיץ ארוך עוד לפנינו והפתעות תמיד יכולות להיות, כך שעד שזה לא נגמר זה לא נגמר.
-
-
ז'ק גשם קייצי אתה מתכוון לינואר 2026 ???
קיץ ארוך אתה מתכוון ל-18 חודשים.... -
אוהב שלג לא ישבע אל תפתח פה !!! אחרי החורף הזוועתי שעברנו אני מאוד מפתח ציפיות לקראת החורף הבא.
-
ז'ק כבר חשבתי שיש לך איזושהי הבטחה מאחד הצדיקים שתחיה xx שנים,
ואתה רוצה להאריך את זה - אז אתה מורח כל שנה על פני 24 חודשים....